Ik hoor je al denken: begin je nu al over de feestdagen, het is nog maar oktober. Jup, ik begin nu al en dat is niet voor niks! Ook al is het nu pas oktober, als ondernemer kun je niet vroeg genoeg zijn als het aankomt op de feestdagen. De feestdagen zijn namelijk het perfecte moment om nieuwe klanten aan te trekken. Ik geef je daarom drie Instagram tips om met jouw bedrijf goed de feestdagen door te komen. 

Waarom zijn de feestdagen zo belangrijk?

De feestdagen zijn het perfecte moment om nieuwe klanten aan te trekken. Mensen kijken deze periode namelijk veel om hun heen om leuke cadeautjes voor familie, vrienden en collega’s te scoren. Iedereen kijkt net iets meer rond online of in de bladen om wat moois te scoren. Daarnaast hebben veel mensen de behoefte om deze periode ook wat meer uit handen te geven. Lees dus ook even door als jij geen producten, maar diensten verkoopt.

De creatieve Instagram tips: tijd voor cadeaus

De feestdagen staan natuurlijk in het teken van cadeautjes. Bedenk goed hoe jij op een leuke manier hierop wil inspelen. Hoe geef jij nét dat beetje extra, dus: hoe ga jij op een leuke manier opvallen? Ik zie regelmatig om me heen dat ondernemers tijdens de feestdagen op Instagram gaan stunten met enorme kortingscodes. Dit hoeft uiteraard niet de enige methode te zijn om in te spelen op de feestdagen. Dus, plan een brainstormsessie en laat je creativiteit de vrije loop. Een leuk voorbeeld is om tijdens de feestdagen een aparte cadeauservice aan te bieden. Maak het extra persoonlijk om bij de verkoop van een product een handgeschreven briefje te leveren. Of, je zorgt ervoor dat mensen jouw dienst op een mooie cadeaubon kunnen aanschaffen. Ga op onderzoek uit, doe inspiratie op en bedenk vooral goed wat bij jouw merk past.

Personal branding studioshoot by Lonneke Noordeloos
Personal branding studioshoot by Lonneke Noordeloos, bekijk meer op @brandingbylonneke

De praktische Instagram tips: maak een contentplanning

De welbekende contentplanner is vooral rond de periode van de feestdagen echt onmisbaar. Een goede én goed gevulde content planner zorgt ervoor dat jij je zorgeloos bezighoudt met alle andere drukke taken rondom de feestdagen. Daarbij ben je er zeker van dat jouw volgers op Instagram de juiste content te zien krijgen op het juiste moment en helemaal op de hoogte zijn van jouw aanbod. Het beste is om eind november al te beginnen met het warm maken van je klanten met het plan wat je hebt bedacht.

De feestdagen in een notendop: plannen, plannen en nog eens plannen

De periode rond de feestdagen is voor velen een chaotische en drukke tijd. Denk er dus alvast goed over na wat jij nodig hebt voor de actie die je wil gaan doen. Wil je bijvoorbeeld een aparte cadeauservice aanbieden, schaf dan begin november het cadeaupapier al aan. Zo heb je niet alleen alles al in huis, maar is het ook mogelijk om direct aan de slag te gaan om alvast de content schieten voor jouw contentplanner.

Dit waren mijn Instagram tips voor rond de feestdagen. Uiteraard denk ik graag met jouw aanbod mee voor de feestdagen. Plan hiervoor bijtijds een shoot met mij in, zodat je de content voor de feestdagen op tijd binnen hebt.